Lyhyt kuvaus oppimateriaalista
Retk Eestisse  -e‑oppimateriaalissa seikkaillaan viidessä Viron kaupungissa. Kohderyhmänä ovat maahanmuuttajataustaiset 3.–6.-luokkalaiset Suomessa asuvat vironkieliset oppilaat.
e‑Oppimateriaalissa kerrataan viron kielioppia ja sanastoa eri tehtävien avulla, sekä tutustutaan virolaiseen kulttuuriin. Oppilas suorittaa joka kaupungissa tehtäviä, ja kerää niillä pisteitä.  Kun oppilas on suorittanut kaikki tehtävät, hän voi tulostaa itselleen kulttuuridiplomin. Lisätietoja löytyy viroksi Õpetajale-osiosta.

Tekijät

Käsikirjoitus: Mari-Liis Hendrikson, Koidu Oja, Virve Sjöblom
Lukijat: Raigo Mumme, Sandra Neeme ja Gerli Nemvalts
Video: Bisamedia
Kuvitus: Joonas Sildre Tint OÜ
Toteutus: Mobirox OY
Tuottaja: Opetushallitus 2014
Materiaalissa on käytetty seuraavat vapaan lisenssin alla olevia ääninäytteitä. Viulunääni: Mutatis mutandis (Wikimedia Commons, CC SA), kontrabasso: V4cuum (freesound.org, BB BY), huilu: Thirsk (freesound.org, BB BY).

Käyttöehdot

Tämä materiaali on Opetushallituksen tuottama maksuton e‑oppimateriaali. Se on tarkoitettu opetuskäyttöön tai henkilökohtaiseen käyttöön sekä opettajille että oppijoille. Materiaalia voi vapaasti käyttää osana opetusta. Tarvittaessa materiaalin osia voi tulostaa ja tulosteita voi jakaa oppijoille.

Materiaalin voi linkittää opetukseen tarkoitettuihin sivustoihin. Materiaalin voi myös syvälinkittää oppimisalustoille, niin että e‑oppimateriaali avautuu alustan sisällä näyttäen kuitenkin sen OPH:n osoitteen, josta oppimateriaali linkitetään.

Materiaalin sisältöön voidaan viitata ja sitä voidaan siteerata tekijänoikeuslain sallimissa puitteissa.
Sitä voi esittää julkisesti ja muualla tavalla saattaa yleisön saataviin opetustoiminnan yhteydessä.

Materiaalista voi antaa palautetta osoitteeseen edufi(at)oph.fi