EUROPASS - AMMATILLISTEN TUTKINTOTODISTUSTEN LIITE

suomeksi | på svenska | in english auf Deutch | en francais

Ammatillisen tutkintotodistuksen liite (Europass Certificate Supplement) on kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite, joka on samanmuotoisena käytössä kaikissa EU/ETA-maissa. Liitteessä annetaan perustietoa suoritetusta koulutuksesta sekä sen antamasta ammattipätevyydestä ja osaamisesta.

Tutkintotodistuksen liite auttaa esimerkiksi työnantajaa tai oppilaitosta ymmärtämään paremmin mitä tietoja ja taitoja koulutus on antanut.

Ammatillisen tutkintotodistuksen liite ei

  • korvaa alkuperäistä tutkintotodistusta
  • takaa tutkinnon tunnustamista.

Mistä sen voi saada?

Opiskelija voi saada ammatillisen tutkintotodistuksen liitteen omasta oppilaitoksestaan. Kaikki liitteet löytyvät näiltä sivuilta ja liitteen voi siten myös itse tulostaa tai tallentaa omalle tietokoneelleen.

Suomen ammatillisten perustutkintojen tutkintokohtaiset liitteet on julkaistu suomen, ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä. Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen liitteet ovat suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Ammatillisen tutkintotodistuksen liitteeseen voidaan liittää suomalaisen koulutusjärjestelmän kuvaus. Asiakirjan voi ladata oikeasta palkista.

Europass